Anketa o najkrajšiu poštovú známku 2015

Anketa 2015

Viac...

Výsledky ankety o najkrajšiu poštovú známku

Najkrajšou známkou za rok 2014 je poštová známka z emisného radu UMENIE Peter Michal Bohúň (1822 – 1879). Autorom rytiny víťaznej poštovej známky je František Horniak.

bohun

Viac...

Ďalší úspech Slovenskej pošty vo filatelii!

Slovenská pošta obhájila zlatú medailu v medzinárodnej súťaži s názvom „International Competition Class for issuing postal authorities UPU members countries and their territories“. Tú organizuje Svetová poštová únia (UPU) každý rok na vybranej svetovej filatelistickej výstave. Tento rok SP získala prvenstvo na filatelistickej výstave SINGAPORE, ktorá sa uskutočnila od 14. do 19. augusta 2015 v Singapurskej republike.

výstava singapore

Viac...

Prvá slovenská poštová známka s videoklipom!

Valentínska známka v podobe obrázkového QR kódu s linkom na videoklip o láske.

Viac...

Ďalšia zlatá medaila za poštové známky Slovenskej pošty

Bohatú úrodu tohtoročných ocenení slovenských poštových známok v medzinárodných súťažiach zavŕšila zlatá medaila zo Svetovej filatelistickej výstavy MALAYSIA 2014.

logo vystavy malajzia

Viac...

Ďalší úspech Slovenskej pošty v zahraničí!

Slovenská pošta doplnila do svojej zbierky ďalší vzácny kov z Bruselu.

Martincek znamka

Viac...

Cyrilo-metodské motívy na poštových známkach - recenzia

V rámci tohtoročného významného jubilea, 1150. výročia príchodu sv. Cyrila a Metoda na Veľkú Moravu, Slovenská pošta, a. s., vydaním reprezentačnej publikácie Cyrilo-metodské motívy na poštových známkach veľmi príjemne prekvapila nielen filatelistov a záujemcov o poštové známky, ale aj širokú verejnosť. Samotná publikácia nadväzuje na vydanie hárčeka s poštovou známkou venovanou tomuto výročiu podľa návrhu nášho popredného výtvarníka a autora návrhov mnohých ocenených poštových známok doma aj v zahraničí, akad. maliara prof. Dušana Kállaya, v dokonalej ryteckej transpozícii Miloša Ondráčka a na vysokej technickej úrovni realizácie v Poštovní tiskárne cenin Praha.

Viac...

Krištáľová známka patrí Nízkym Tatrám

18.december bol už tradičnou oslavou slovenskej filatelie. Presne 18. 12. 1918 totiž vyšla prvá česko–slovenská známka, ktorej motívom boli Hradčany významného českého maliara Alfonza Muchu. Deň slovenskej poštovej známky a filatelie organizuje Slovenská pošta, a. s., v spolupráci s Ministerstvom dopravy výstavby a regionálneho rozvoja SR a Zväzom slovenských filatelistov.

Viac...

Ďalšia zlatá medaila za poštové známky Slovenskej pošty!

Slovenská pošta, a. s., získala na 9. filatelistickej súťaži pre poštových operátorov z celého sveta, po druhý raz v histórii zlatú medailu. Súťaž sa konala od 25. 9 do 15. 10. 2012 počas 25. Kongresu svetovej poštovej únie v Dohe (Katar). Na výstave bol prezentovaný súťažný exponát s názvom „StampsTour around Slovakia“, ktorý prezentoval poštové známky vydané za posledných 5 rokov. Prvé významné ocenenie v tejto súťaži Slovenská pošta získala pred dvoma rokmi na svetovej filatelistickej súťaži PORTUGAL 2010 v Lisabone.

exponat

Viac...

Slovenská pošta opäť na vrchole filatelistického Olympu! Tento rok je to popredné umiestnenie v súťaži o najkrajšiu známku sveta.

Poštová známka 400. výročie konania Žilinskej synody získala 3. miesto v súťaži Grand Prix de l’exposition WIPA“ (Wiener internationale Postverzeichnung Ausstellung) organizovanej vo Viedni, ktorá je považovaná za najprestížnejšiu medzinárodnú súťaž o najkrajšiu známku sveta. Cena bude Slovenskej pošte, a. s., slávnostne odovzdaná členom organizačného výboru WIPA Erichom Boberom na slávnosti Deň poštovej známky, ktorá sa bude tento rok konať 18. 12. 2012 v Dvorane Ministerstva kultúry SR za účasti významných osobností politickej, kultúrnej a filatelistickej verejnosti.

Zilinska synoda

Viac...