Výstava "Pocta obetiam holokaustu"

Slovenská pošta, a.s., Poštové múzeum a Škola úžitkového výtvarníctva Josefa Vydru v Bratislave Vás srdečne pozývajú na vernisáž výstavy spojenú s inauguráciou novej poštovej známky "Pocta obetiam holokaustu".

Podujatie sa uskutoční 24. marca 2017 o 15:00 hod. v priestoroch Slovenskej pošty, a.s., Partizánska cesta 9, Banská Bystrica.

holokaust

Pre záujemcov bude k dispozícii príležitostná poštová priehradka a taktiež príležitostná poštová pečiatka.

PPP Pocta obetiam holokaustu

Viac...

Slávnostné uvedenie poštovej známky "Osobnosti: Jozef Miloslav Hurban (1817 - 1888)"

Slovenská pošta, a.s., Zväz slovenských filatelistov a obec Beckov Vás pozývajú na slávnostné uvedenie poštovej známky z emisie "Osobnosti: Jozef Miloslav Hurban (1817 - 1888)", ktoré sa uskutoční 19. marca 2017 (nedeľa) od 15:30 hod. v Kultúrnom dome Beckov v rámci Celonárodnej spomienky pri príležitosti 200. výročia jeho narodenia. Pre záujemcov bude k dispozícii príležitostná poštová priehradka a taktiež príležitostná poštová pečiatka.

Viac...

Výstava "SVET ZNÁMOK"

Výstava - Svet známok

Viac...

Inaugurácia poštovej známky "100. výročie zjavenia vo Fatime"

Fatima Pre záujemcov bude k dispozícii príležitostná poštová priehradka a taktiež príležitostná poštová pečiatka.

Viac...

Vydanie príležitostnej poštovej pečiatky k poslednej rozlúčke s prezidentom Slovenskej republiky Michalom Kováčom

Slovenská pošta, a. s., vydá v deň štátneho pohrebu Michala Kováča príležitostnú poštovú pečiatku, ktorá bude venovaná ucteniu si pamiatky tohto historicky prvého prezidenta novodobej Slovenskej republiky. Príležitostná poštová pečiatka sa začne používať 13.10. 2016 na Hlavnej pošte Bratislava 1, kde bude týždeň k dispozícii pre potenciálnych záujemcov o odtlačok pečiatky.

PPP:Kováč

Viac...

Výsledky Ankety o najkrajšiu slovenskú poštovú známku roka 2015

Najkrajšou poštovou známkou za rok 2015 sa podľa výsledkov hlasovania stala známka z emisného radu UMENIE: Alfonz Mucha - maľba z hotela Thermia Palace v Piešťanoch. Autorom rytiny víťaznej poštovej známky je František Horniak. Anketa 2015_výsledky

Viac...

Vedecká konferencia 2016

Slovenská pošta, a. s., Poštové múzeum po úspešnej realizácii vedeckej konferencie „Komunikácia v dejinách ľudskej spoločnosti“ konanej v mesiaci september 2015, pripravila na 27.09.2016 ďalšiu vedeckú konferenciu s medzinárodnou účasťou na tému

„História a súčasnosť zbierok a zberateľstva“.

Poštové múzeum privíta aktívnu účasť čo najširšej vedeckej, kultúrnej a múzejníckej verejnosti, preto Vás na toto podujatie čo najsrdečnejšie pozývame. Prípadnú účasť nám oznámte na e-mail spisiak.miroslav@slposta.sk.

Viac...

NOVINKA! Platba už aj prostredníctvom Poštovej karty/ Poštovej karty – Komerčnej

Slovenská pošta, a.s. spoločne s SPPS, a.s. a POFIS si Vás dovoľujú informovať, že Poštová karta a Poštová karta – Komerčná sa rozhodli expandovať za hranice pošty. Čo to presne znamená?

Prostredníctvom Poštovej karty môžete bezhotovostne platiť za tovary a služby na každej pošte. Odteraz máte túto možnosť aj online, konkrétne u nás na http://www.pofis.sk, nakoľko sme rozšírili možnosť spôsobu platby prostredníctvom Poštovej karty a Poštovej karty – Komerčnej. Stačí, ak si zriadite Poštovú kartu, aktivujete platobnú funkcionalitu a môžete platiť.

Viac informácii o tom, kto, kde a ako si zriadi Poštovú kartu/Poštovú kartu – Komerčnú, príp. informácie o všetkých výhodách a službách nájdete na https://postova-karta.sk/index.html.

Tešíme sa na každú jednu Vašu transakciu prostredníctvom Poštovej karty.

Poštová karta

Viac...

Ako sa „rodila“ známka k Predsedníctvu Slovenska v Rade Európskej únie

Historicky prvé predsedníctvo Slovenska v rade Európskej únie predstavuje veľkú výzvu pre budovanie pozitívneho „imidžu“ Slovenska v Európskej únii a to nielen prostredníctvom dizajnu loga predsedníctva, ale aj pamätnej 2-eurovej mince alebo príležitostnej poštovej známky.

Viac...

Výstava: „František Horniak: 60 nejlepších rytin“

Pri príležitosti životného jubilea 60. rokov nášho významného rytca poštových známok Františka Horniaka pripravila Slovenská pošta v spolupráci s Českou poštou v Poštovním muzeu Praha výstavu „60 nejlepších rytin Františka Horniaka“.

Slávnostná vernisáž výstavy za prítomnosti významných predstaviteľov Českej republiky, Slovenska, Maďarska a Poľska sa bude konať 24. 6. 2016 o 17:00 hod. v Poštovním muzeu Praha.

K výstave bude vydaný výstavný katalóg s vloženou, zberateľsky hodnotnou grafikou F. Horniaka s odtlačkom tlačovej dosky emisie Umenie: Alfons Mucha, ktorej je František Horniak autorom.

Súčasťou sprievodného programu vernisáže výstavy bude aj slávnostné uvedenie spoločného vydania poštovej známky s Českou republikou, Maďarskom a Poľskou republikou: „450. výročie narodenia Jána Jessenia (1566 – 1621)“, ktorej je František Horniak spoluautorom.

Výstava bude verejnosti prístupná od 25. júna do 11. septembra 2016, v čase od 9:00 do 17:00 hod. (utorok – nedeľa).

Viac...