Dokument Stratégia vydávania poštových cenín do roku 2023

Dokument Stratégia vydávania poštových cenín do roku 2023 si môžete prečítať na stránke Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky v sekcii Poštové služby alebo kliknite priamo TU .

Viac...

Výstava "Art of Coronavirus"

VÝSTAVA PREDĹŽENÁ DO 31. 12. 2020 !

covid

Viac...

Prvý parný deň 2020

Príďte v sobotu 27. júna do Železničné múzeum Bratislava východ a okrem výborného programu si budete môcť pozrieť aj výstavu "Železnice na svetových známkach". Výstavu pripravilo Poštové múzeum a bude inštalovaná priamo v našom poštovom vozni.

Ako pamiatku na tento deň si budete môcť zakúpiť známku s personalizovaným kupónom, ktorá je venovaná tejto výstave. Zároveň bude k dispozícii aj príležitostná poštová pečiatka.

zpk

vlaky

Viac o celom podujatí nájdete TU

Viac...

Inagurácia poštovej známky Ochrana prírody

pozvanka ochrana prírody

Na akcii bude zriadená príležitostná poštová priehradka pošty Košice 1 a taktiež bude k dispozícii príležitostná poštová pečiatka.

Viac...

Europa 2020

Hlasujte za najkrajšiu známku EUROPA

europa 2020

Hlasovať môžete na webovej stránke https://www.posteurop.org/europa2020

Viac...

Vyhodnotenie Ankety o najkrajšu poštovú známku roku 2019

Do Ankety o najkrajšiu slovenskú poštovú známku za rok 2019 bolo zaradených všetkých 28 slovenských poštových známok, boli zaradené do Emisného plánu slovenských poštových známok na rok 2019 a ktoré vydala Slovenská pošta, a. s. v roku 2019. Na adresu organizátorov Ankety 2019 prišlo okolo 820 hlasov formou emailového hlasovania alebo hlasovania poštou. Po eliminovaní hlasov, ktoré boli z akéhokoľvek dôvodu neplatné, prípadne duplicitné, bolo do vyhodnotenia zaradených 765 platných hlasov, ktoré priniesli nasledovné poradie:

vyhodnotenie ankety

Viac...

Objavte krásy poštových známok v novej mobilnej aplikácii FILATELISTA

apka

Slovenská pošta je partnerom novej mobilnej aplikácie FILATELISTA, ktorá sprístupňuje slovenské poštové známky. Na svoje si prídu nielen zberatelia, ale aj obdivovatelia známkovej tvorby, pretože prostredníctvom aplikácie si môžu vytvárať vlastné známkové albumy a zakladať do nich elektronické známky podľa vlastného výberu. Aplikácia Filatelista obsahuje úplnú kolekciu poštových známok Slovenskej republiky vydaných Slovenskou poštou od roku 1993 do konca roka 2019. Je dostupná v slovenskom a anglickom jazyku a určená pre deti od 4 rokov.

Viac...

Nová známka bojuje proti klimatickým zmenám

Poštová správa Organizácie Spojených národov (OSN) vydala 27. marca 2020 tlačový list s 10 známkami a kupónmi, ktorý propaguje kampaň „ActNow“ za boj proti klimatickým zmenám. Známky predstavujú 10 činností, ktoré môžu ľudia robiť v každodennom živote.

Viac...

Otvorenie výstavy k 20. výročiu Poštového múzea

Poštové múzeum je opäť otvorené!

Od 15. 5.2020 opäť otvárame naše priestory pripravené pre Vašu bezpečnú a príjemnú prehliadku stálej expozície a aktuálnej výstavy k 20. výročiu Poštového múzea.

Neprístupný ponechávame len priestor Detskej pošty. Pri návšteve Vás prosíme o dodržiavanie a akceptovanie nasledovných pravidiel:

  1. Noste rúška alebo inú vhodnú ochranu tváre.
  2. Pri vstupe si vydezinfikujte ruky pripraveným dezinfekčným prípravkom.
  3. Do výstavných priestorov vstupujte max. v dvojiciach (nevzťahuje sa na rodinu s deťmi).
  4. Udržiavajte odstup min. 2 m.

Tešíme sa na Vašu návštevu.

Viac...

100. výročie Slovenského národného divadla

SND

Viac...