Uvedenie poštovej známky "150. výročie osamostatnenia lesníctva od baníctva"

lesy

V piatok 16. júla o 10.00 Vás pozývame na slávnostné uvedenie poštovej známky "150. výročie osamostatnenia lesníctva od baníctva". Podujatie sa uskutoční v parku J. D. Matejovie, na Národnej ulici v Banskej Bystrici.

Na akcii bude zriadená príležitostná poštová priehradky a k dispozícii bude príležitostná poštová pečiatka.

Viac...

Otvorenie výstavy "Archeológia a filatelia"

DNV

Viac...

Uvedenie poštovej známky 150. výročie Hvezdárne Hurbanove

hvezdaren

V utorok 29. júna Vás o 15:00 pozývame na uvedenie poštovej známky "150. výročie založenia Hvezdárne v Hurbanove (Komárňanská 137, Hurbanovo)

Na akcii bude zriadená príležitostná poštová priehradka a k dispozícii bude príležitostná poštová pečiatka.

Program: 15:00 hod. uvedenie poštovej známky 16:00 hod. pietny akt pri hrobke zakladateľa hvezdárne 16:30 hod. prednáška „150. výročie založenia hvezdárne v Hurbanove“ 17:00 hod. prehliadka historickej budovy hvezdárne a planetária

Viac...

Inauguráciu poštovej známky: Ochrana prírody: Demänovská jaskyňa slobody

jaskyňa

Pozývame vás na slávnostnú inauguráciu poštovej známky Ochrana prírody: Demänovská jaskyňa slobody.

Akcia sa uskutoční 30. júna. 2021 o 14.00 h v priestoroch Slovenského múzea ochrany prírody a jaskyniarstva, Školská 4, Liptovský Mikuláš.

Na podujatí bude zriadená príležitostná poštová priehradka a bude k dispozícii aj príležitostná poštová pečiatka.

Viac...

Bratislavské zberateľské dni 2021

bzd baner

Po ročnej pauze spôsobenej pandémiou sa opäť stretneme na Bratislavských zberateľských dňoch. V stánku Slovenskej pošty - POFIS nájdete aktuálne vydania poštových známok a vybraný filatelistický tovar za posledné dva roky.

Viac...

Výstava Technické pamiatky na poštových známkach a inaugurácia poštovej známky

baner solivar

Viac...

Výstava „Bye-Bye COVID-19“

covid

Termín konania výstavy. 4. 5. – 21. 8. 2021 Miesto: Výstavné priestory Poštového múzea, partizánska cesta 9, Banská Bystrica Kurátor výstavy: Mgr. Martin Vančo, PhD.

Viac...

Technická údržba webových stránok

Vážení zákazníci, dovoľujeme si vás informovať, že dňa 24. 1. 2021 (nedeľa) budú v čase od 10:00 do 14:00, v rámci pravidelnej technickej údržby, nedostupné naše webové stránky www.pofis.sk a www.mojaznamka.sk.

Viac...

Knižná publikácia k 20. výročiu Poštového múzea

Slovenská pošta, a.s. vydala pri príležitosti 20 rokov Poštového múzea knižnú publikáciu.

Nájdete v nej zaujímavé informácie od začiatku činnosti múzea až po súčasnosť. Kniha je obohatená fotografiami, ktoré dokumentujú podujatia, ako aj fotografiami zbierkových predmetov. V knihe sa nachádza aj kompletný prehľad výstavnej činnosti za 20 rokov a výber najlepších ocenení za známkovú tvorbu.

Viac...

Výstava "Pošta s vôňou Vianoc"

Slovenská pošta, a. s., Poštové múzeum v Banskej Bystrici pripravilo pre deti a dospelých novú výstavu s vianočnou tematikou s názvom "Pošta s vôňou Vianoc" Výstava bude otvorená vo výstavných priestoroch generálneho riaditeľstva SP, a. s., v dňoch od 13.11.2020 – do 29.1.2021. Hlavnou témou výstavy je symbolika Vianočných sviatkov, ktorá je predstavená prostredníctvom motívov a výtvarných návrhov slovenských poštových známok zo zbierok Poštového múzea v Banskej Bystrici, doplnená výberom pohľadníc zo súkromnej zbierky zberateľa Alexandra Urminského a so svetom prepojená prostredníctvom tematicky vyselektovaných známok zo svetovej poštovej výmeny.

Viac...