ME vo futbale do 21 rokov

Pridať do obľúbených
  • stamptk 24. január 2025 @00:03

Ako zberateľ športových námetov som privítal pripomenutie 100.výročia ME v hokeji vo V.Tatrách.
    Len škoda, že veci sa nie vždy dotiahnu do úspešného konca. Mám na mysli pečiatku na FDC s domicilom ŠTRBSKÉ PLESO (čo je správne) a príslušnú príležitostnú pečiatku s domicilom BRATISLAVA 1.
    Zahraničný partner ma hneď po obdržaní takej R-zásielky upozornil, že ho to ruší...
    Už teraz sa môžeme tešiť na v emisnom pláne avizovanú známku k 100. výročiu stolného tenisu na Slovensku. Mám nádej, že pri tomto výročí bude zhoda domicilov pečiatok.
    V lete sa u nás uskutočnia Majstrovstvá Európy vo futbale hráčov do 21 rokov. Rád by som sa opýtal kompetentných, či sa nevydá aspoň poštový lístok s prítlačou a príslušná príležitostná pečiatka, keď pre túto najvýznamnejšiu športovú udalosť ako sa všade zdôrazňuje, sa miesto v emisnom pláne známok nenašlo. PO

• Veronika Vančová (POFIS) 24. január 2025 @08:25

Dobrý deň, príležitostná pečiatka sa viaže k miestu konania inaugurácie resp. uvedenia poštovej známky. Pri stolnom tenise sa to zhodovať bude, kdeže inaugurácia známky sa plánuje v Bratislave. Čo sa týka vydania poštového lístka pri príležitosti konania ME vo futbale do 21 rokov, je potrebné, aby toto vydanie niekto oficiálne inicioval. To znamená poslal list na SP, a.s. POFIS s návrhom na vydanie poštového lístka.

• stamptk 24. január 2025 @11:56

Ďakujem pekne za ozaj promptnú reakciu a vysvetlenie. Priznám, naivne som sa domnieval, že pri tak významnej športovej udalosti na slovenské pomery nie je potrebné aj z vonku iniciovať vydanie poštového lístka či príležitostnej pečiatky. Zrejme kompetentní na SP si neuvedomujú možnosť propagácie našej krajiny aj po poštovej línii. Veď na Slovensko príde 16 futbalových teamov zo 16 krajín a množstvo fanúšikov. Iste sa medzi nimi nájdu záujemci o poštový doklad, či poslať pozdrav domov.