150. výročie Svetovej poštovej únie UPU

Pridať do obľúbených
  • slavik 25. september 2024 @09:52

Preco na slovenskej znamke nie je pouzity symbol vyrocia 150r UPU, podobne ako na ostatnych znamkach krajin k tejto teme? Ide o celosvetove vydanie. Napriklad tento symbol ale je pouzity v SK medzinarodnej odpovedke.

Ked pozeram na prevedenie tlacoveho listu s patdesiatimi znamkami, posta si teda na nas filatelistov pripravila s tymi okrajovymi kuponikmi zase nieco! V principe sa nuka kupit cely tlacovy list za 75e, ktory bude pri svojich rozmeroch problem niekam umiestnit. Do zasobnika ani prepazkovych listov sa nezmesti. Tych kombinacii tam nie je vela, asi bude postacovat kupit teda jeden TL. Skoda toho vysokeho nakladu (10tisic tlacovych listov), keby ich bolo polovica alebo stvrtina, bola by sanca, ze aspon porastie na hodnote (aka-taka utecha k tym vyhodenym 75e).

• slavik 25. september 2024 @10:03

Este by som pridal otazku na Pofis k poctu vydanych znamok. Pri nepeciatkovanej znmake je uvedeny pocet 500tisic kusov, pri peciatkovanej 250tisiv kusov. Ako je to myslene? Pocet peciatkovanych znamok je uz zapocitanych vramci nepeciatkovanych, alebo sa celkovo vyda 750tisic znamok?

• Tono 2. október 2024 @10:30

Pri Europa 2024 a starsie su okraje prazdne a pri 150. UPU rozne nazvy, kde na tieto hluposti chodite ?

• m.kello 16. október 2024 @13:04

a este je aj na posudenie co brat ako plnohodnotny kupon a co uz nie. Lebo tieto okraje mi pripadaju len ako efektny doplnok co ma ozvlastnit iba uplny TL. Nehovoriac o tom ze graficku hodnotu ma tato znamka ziadnu podla mna.