Prosím Vás,čo bude námetom na tohtoročnej známke šport s dátumom vydania 9.6.? Ďakujem.
Slovensko - majstrom sveta v ľadovom hokeji...2017. :o))
Mal by to byť volejbalový reprezentant Bohuš Golian.Majster sveta, olympijský medajlist. Vyhlásný za najlepšieho volejbalistu sveta. Nestačí to? Je to určite na úrovni Dzurilu, či Popluhára.
Ako pozeram,tak vydanie sa posunulo a Goliana tam nevidim. Ak ma oci neklamu tak by to mali byt Nedomansky,Torma a Kvasnak. Ale asi je to zatial neoficialne.
Vašek Nedomanský bol vynikajúci hokejista za Slovan Bratislava, Československo i v NHL. Ale slovenskej národnosti nie je. Prečo zase sme upustili od tradície, že má ísť o vynikajúcich slovenských športovcov?
Súhlasím,pripadá mi to troška divné, Nedomanský nebol slovenskej národnosti a hrával za Slovan a Kvašňák zasa rodený slovák a celá kariéra za Spartu Praha,kde ho dokonca zvolili za sparťana storočia. Alebo žeby to bol zámer? Uvidíme ako bude vyzerať známka s tromi športovcami naraz.
A ešte som zabudol na Tormu. Narodil sa v Maďarsku,zomrel v Prahe, silne pochybujem,že ovládal slovenčinu slovom aj písmom.Samozrejme,je olympijský viťaz, braný ako slovák,to je bez debaty.
Neviem ci to este plati, alebo opytam sa inak.....kedy sa od toho upustilo ???, kedysi nesmela byt vydana znamka so zijucou osobou, lebo dost casto su v emisiach na nasich znamkach zijuce osoby, ci osobnosti....Kde je teda pravda ??? V tomto pripade je tiez zijuci Nedomansky a ani nema ziadne vyznamne vyrocie...a to uz nehovorim o vsetkych troch v tejto emisii, co sa tyka originality slovenskych obcanov.....Miesat do jedneho zaberu znamky tri rozdielne sporty je nejaka amatercina....( futbal, hokej, box )....Som zvedavy ako bude vyzerat ten zlepenec troch sportov v jednom obrazku........
© 2024 POFIS - Poštová filatelistická služba. Všetky práva vyhradené