Vážení filatelisti, poštári, bežní používatelia (alebo napísať ojedinelí?) poštových známok!
Neviem, či som si to všimol a stretol sa s tým iba ja, ale posledné vydania SK poštových známok (vianočné, deň pošt. známky) vôbec nelepia. Musíte ich pomaly lepiť lepidlom. Neviem, či už pošta šetrí i na tomto, alebo je to iba ďalší z dôkazov, že poštové známky v súčasnosti tlačia iba odborníci, ktorí sa v tom najlepšie vyznajú, a používajú bombastické technológie, až také dokonalé, že známka stráca jeden zo svojich základných funkčných prvkov - že sa dá po navlhčení jednoducho nalepiť na papierovú obálku...
S.H.
Musím potvrdiť slová pána Hrbatého. Fakt sa mi vianočné známky zle lepili.
Slovenská pošta, a.s., nie je výrobcom poštových známok, ale ich vydavateľom, pričom výroba sa objednáva v certifikovanej ceninovej tlačiarni, ktorou je od 25.7.2017 spoločnosť REMPO, s.r.o. Problémy s lepením nových poštových známok sú spôsobené novým druhom papiera s unikátnymi ochrannými prvkami, ktorý bol vyrobený spoločnosťou Security Paper Mill pre potreby Slovenskej pošty, a.s., pretože doterajšie poštové známky boli vyrobené na papieri spoločnosti Tullis Russell, z ktorých sa pomerne ľahko dala zmazať poštová pečiatka a známka sa dala použiť na škodu pošty sekundárne v poštovom styku. Nové známky sa testovali na viacerých podkladoch, a faktom je, že ich treba po nalepení lepšie pritlačiť. O probléme s nevyrovnanou lepivosťou poštových známok sme informovali spoločnosť Rempo, ktorá prisľúbila, že v budúcom roku zabezpečí iný druh papiera s lepšou priľnavosťou k rôznym druhom papiera.
POFIS
A už je tu Rempo, namiesto Prahy,dalo sa predpokadať aj ďalšie komplikácie.
© 2024 POFIS - Poštová filatelistická služba. Všetky práva vyhradené