inaugaracia znamok

Pridať do obľúbených
  • dravec 15. september 2015 @21:59

    Prosim Vas kedy a kde budu inauguracia znamok Krasy nasej vlasti. Pripadne je to niekde na nete takyto zoznam inagurácií? Dakujem

  • POFIS 16. september 2015 @07:54

    Dobrý deň, nech sa páči tu nájdete potrebné informácie : http://www.pofis.sk/blog/2015/9/16/inauguracia-postovej-znamky-maninska-tiesnava

  • dravec 16. september 2015 @10:01

    dakujem,
    a tie sulovske skaly bz som kde nasiel?
    Alebo este lepsie kde bz som nasiel harmonogram inaugaracii?

  • POFIS 16. september 2015 @10:10

    Súľovské skaly nemajú naplánovanú inauguráciu. Harmonogram k dispozícii nemáme treba sledovať našu stránku.

  • dravec 16. september 2015 @10:17

    To je skoda. Dakujem Vam za info.

  • karolmilan52 16. september 2015 @17:41

    Pán Dravec, nejaký centrálny plán inaugurácii poštových známok neexistuje, a nie je to úloha POFISu. Je to záležitosť aktivity KF s príslušnými orgánmi samospráv, kultúrnými inštitúciami a súkromnými podnikateľmi. Kto chce a trochu vie, obetuje čas, inauguráciu zvládne. Najmä na stredných a malých obciach je to jedna z udalostí roka. POFIS rád a ochotne už dlhodobo k tomu vyhotovuje aj príležitostnú poštovú pečiatku, prípadne sa aj zúčastňuje s príležitostnou priehradkou a vystúpením k vydaniu.

  • Vojtech Jankovič 17. september 2015 @11:50

    Pan Milan (karolmilan5), zial, myslim ze sa na to nepozerate zo spravneho uhla.
    Inauguracia postovej znamky je v prvom rade propagacna akcia konkretneho komercneho produktu, ktorym je postova znamka. Preto by prirodzenym sposobom mala byt v rezii obchodnej organizacie, ktora produkt ponuka a predava. Inymi slovami, inauguracie postovych znamok by mali byt primarne organizovane Slovenskou postou a POFISom ako propagacia ich obchodnych aktivit a teda poziadavka na harmonogram inauguracii zo strany POFISu je plne na mieste.

  • karolmilan52 20. september 2015 @18:33

    Pán Jankovič, nebudem polemizovať a Vašich názoroch, ale pravdou je, že poštová známka je v 1.rade prostriedok na úhradu poštových služieb, malý propagátor motívu, ktorý nesie - osobnosti, udalosti, pamiatky, veci, .... a až úplne na konci je aj komerčným produktom. Ale tým je všetko, čo sa vyrába a predáva.
    Kto považuje poštovú známku za komerčný produkt, nie je filatelista, ale rizikový investor. Inaugurácie známok sa nikdy neorganizovali z cieľom propagácie produktu pošty (POFISu), ale prostredníctvom známky sa propaguje a pripomína niečo, alebo niekto. Pošta nepotrebuje, nežiada, ani nemá stanovené vykonávať inaugurácie, ale víta ich. Nie sú určené len pre filatelistov, ale pre širokú verejnosť. Inicijujú a organizujú ich spravidla filatelisti. Filatelia sa tým zviditeľňuje a propaguje, čím sa konkrétne plní jedno z jej poslaní. Aj preto je to v Stanovách ZSF.
    Naša pošta (POFIS) sa ale vždy pripojila k spoluorganizátorom inaugurácie známok.
    Pri príprave inaugurácie som nikdy predstaviteľom štátu (orgánom samospráv), dotknutým orgánom a organizáciam (podľa motívu známky) a osloveným sponzorom nepripomínal, že ide o ich propagáciu. Oni to vždy pochopili sami. Ani poštu (jej pracovníčky) som nikdy nekritizoval pri inauguráciach. Pri poslednej - 18.9., v Považskej Teplej, som do príležitostnej poštovej priehradky dodal nálepky 1.triedy, podacie lístky, poštové tarify pre listové zásielky (pozabudli ich na pošte) a ukázal som im ako správne používať príležitostnú pečiatku. Podobne to bolo aj pri Artfilmfeste v Trenčíne a Trenč,.Tepliciach a v minulosti.
    Takže, pán Jankovič, môj uhol pohľadu je ten pravý, overený realitou, praxou, skúsenosťami a ľudským prístupom. Ešte nikto hlavou múr neprerazil, ale väčšina pri jeho stavaní, hlavou ovplyvnila, aký bude.

  • Vojtech Jankovič 28. september 2015 @10:20

    Dobry den pan Milan,
    po vasom prispevku som usudil, ze nema zmysel nasu diskusiu rozvijat verejne na tomto fore, lebo ja s vami suhlasim a vase nazory chapem (a snahy organizatorov si vazim), mam vsak pocit, ze opacne tomu tak nie je. Preto som zvolil inu formu, pri ktorej si mozeme svoje nazory vyjasnit, verim tomu, na prospech nas zberatelov.

    Takze vam a vsetkym organizatorom zelam: Vela stastia!

  • OHAJ 5. október 2015 @21:51

    aj tak nechápem prečo tie Súľovské skaly nespropagovali toho 18-teho napr. na P.B. jarmoku ... na pošte Bohužiaľ nemali skoro nič a pondelok detto i v tej Považskej Teplej, skôr to pripadá, že imauguruje zopár vyvolených dôchodcov a novinky si rozdistribuje pár papalášov - pardon veteránov filatelistov, ak sa dajú tak nazvať. PS: P.B. opäť sklamala.

  • Vojtech Jankovič 8. október 2015 @11:59

    Preco sa cudujete? Je to presne tak! Inauguracie organizuju dobrovolnici (neviem ci dochodcovia ale urcite v casoch vhodnych len pre dochodcov), ktori tym supluju pracu a beru na seba zodpovednost tych, co by sa o to z podstaty veci mali starat a su dokonca za propagaciu slovenskych znamok plateni. Presne tak to popisuje vyssie pan Milan (karolmilan52 20. september 2015 @18:33) a je na to dokonca hrdy. Moj povodny zamer upozornit na pomylene zodpovednosti so snahou aspon o pripravu nejakeho planu inauguracii (Vojtech Jankovič 17. september 2015 @11:50) pan Milan svojim emotivnymi vyjadreniami natolko zlikvidoval, ze som stratil zaujem nieco konstruktivne dalej riesit. Ked to bude nadalej tak ako pise, nemozno sa cudovat, ze prislusne posty nie su pripravene a ani nemaju zaujem. .... Vela stastia!

  • tomita84 9. október 2015 @12:13

    p. Jankovič-súhlasím.

  • micka 9. október 2015 @19:22

    Ja si myslím si že je správne, ak sa príslušná známka pri inaugurácii využije na propagáciu mesta, obce, kraja, osobnosti a pod. a to za prispenia miestnych aktívnych filatelistov, čo je viac logické, ak by to robila miestna pošta alebo SP, ale rezervy stále vidím v tom, že prítomných účastníkov z radov nečlenov ZSF neosloví, aby rozšírili rady organizovaných filatelistov, a to platí aj pre oslovenie detí a mládeže. Manín bol dobrým príkladom spolupráce aj so školou, aktivitou miestnych žiakov školy výtvarnými návrhmi známok, výstavkou, kultúrnym vystúpením a už k tomu chýba len čerešnička na torte - či by v Považskej Teplej našli vedúceho KMF. Neviem ako to je teraz v PB po úmrtí Janka Toderiška. A že to pošta využije marketingovo, chápem, nakoniec sme to my zberatelia, ktorí svoje peniažky dajú za produkty pošty, nielen inaugurované, napr. v P. Teplej sa rýchlo "rozchytali" kupóny BIB. A názor na ročný plán inaugurácií nie je špatný, ani nerealizovateľný - stačilo by aby sa toho chytili príslušné ZKF a a dali to ako určitý zámer na web ZSF a POFIS by iste túto snahu neodmietol. Ale vzhľadom ku skúsenostiam z organizovania inaugurácií viem, že plánovať v januári to čo bude v decembri je niekedy ťažké, môže do toho všeličo prísť, odskočia sponzori, obec neschváli sľúbené peniaze, atď.