pošty pre filatelistov

Pridať do obľúbených
  • tomita84 13. december 2013 @16:14

    Dobrý deň,
    prosím Vás, upozornite kolegov na poštách v Košiciach,bol som so synovcom a neterou kupovať známky a podobne-či nemajú aj nálepné vianočné listy atď. - a na hlavnej pošte mi pracovníčka povedala,že u nich filatelistická priehradka neexistuje,tak len cez sklo nám ukázala, že čo má a na thurzovej ulici pracovníčka bola síce milá,ale ponuka v postshope bola o pár druhoch známok s tým,že tohtoročné vianočné už nemajú. Zhodou okolností bol tam ešte jeden zberateľ a ten nám povedal, že dokonca jedna pracovníčka na hlavnej ani nevedela mu minule predať známku Londýn 2012 , dokonca sa pýtala na farbu známky(!?)...Uznajte, na južnú triedu sa nám už ani nechcelo ísť po týchto skúsenostiach.
    Spoliehame sa na Vás, urgujte ich ohľadom týchto vecí, ešteže niektoré staršie pracovníčky sú ochotné.

    Štefan

  • flashpietro 24. december 2013 @00:45

    bohužiaľ sa to stáva aj na iných poštách, majú problém dokonca ak si pýtam zošitok

  • babjak 24. december 2013 @18:07

    ja som bol minule na hlavnej pošte v Košiciach a pýtal som sa pri dvoch priehradkách kde majú osobitnú priehradku pre filatelistov kde by mali aj širšiu ponuku ako len "klasické" známky, ktoré sa najčastejšie nalepujú na listy či balíky (t.j. tie na tlačových listoch po 100 kusov) ale nikto tam o ničom takom ani šajnu nemal...na druhé najväčšie slovenské mesto je to veľmi smutné, nakoľko nemám chuť si všetko stále len cez internet objednávať...

  • karolnagy77 25. február 2015 @08:33

    O filatelistických priehradkách na poštách sa na tomto fóre aj POFIS zmieňuje aj pod inými príspevkami. Napr.: "Ak má zákazník záujem odoberať známky pravidelne a chce si ich vyzdvihovať na pošte, môže sa k pravidelnému odberu prihlásiť na niektorej pošte na ktorej je filatelistická priehradka."

    Jedna vec je kvalita a rozsah poskytovaných služieb a druhá vec je umiestnenie týchto, aj akých - takých služieb. Myslím, že by nemusel byť problém skopírovať zoznam, adresy a otváracie hodiny týchto služieb na území celého Slovenska. Ak toto budeme mať k dispozícii, následne budeme môcť viacerí zmysluplnejšie diskutovať aj o nejakom sortimentnom minime, a osobitne o takom minime aj pre mestá nad 50 tisíc obyvateľov (okrem Bratislavy ich je 10).

  • karolnagy77 25. február 2015 @08:41

    Aha, zoznam takých miest uvedený už je. Stačí kliknúť na "Kontakty" vpravo hore (http://www.pofis.sk/informacie/kontakty). A možno aj aktualizovať. Vyššie sa píše o viacerých poštách v Košiciach. Tu je zatiaľ len 36 miest. Okrem Bratislavy, všade je to zatiaľ len jediné miesto v meste. Aj v Košiciach.

  • Monika Podolská (POFIS) 25. február 2015 @08:47

    Otváracie hodiny jednotlivých pôšt si veľmi jednoducho zistíte na webovej stránke www.posta.sk
    http://otvaraciehodiny.posta.sk/
    Tam nájdete aktuálne otváracie hodiny všetkých pôšt.

  • hudackoh 25. február 2015 @16:51

    podobné skúsenosti mám aj ja v Prešove. Donedávna bolo na hlavnej pošte okienko POFIS. Nápis na okienku je už odstránený, tú pani, ktorá tam predávala známky / mimochodom veľmi ochotnú/ som na pošte nevidel ani nepamätám. Zastupujúce kolegyne pri okienku nemajú o nových známkach ani šajnu a nedajbože ak chcete na pošte rohový štvorblok alebo niečo podobné, tak vás odbijú, že rýchlo čo chcete, lebo ich zdržiavate. Nežije pošta tak náhodou aj z peňazí nás filatelistov ???

  • tomita84 25. február 2015 @19:30

    Toto je večný problém na Slovensku a škoda je , že sa za to kritizujú hlavne pracovníci, ktorí pracujú napr. tuna v pofise. Myslím, že to, že sa napr. neozvú taký Zvaz filatelistov či iné organizácie u nás pôsobiace v tejto oblasti je tiež príčinou. V Košiciach na Hlavnej pošte už je pri vstupe reklama na slovenské poštové známky - ale kde ich je možné získať,- to nevedno. Ja som sa k tomu dostal cez tzv. hlavnú pokladňu, kde cez maličké okienočko mi len námatkovo tiež ukáže pracovníčka , že čo má. Taký stolček či malý stánok, aký tam má napr. poštová banka, by nebol na zahodenie a myslím si,že tam by denne mali zákazníkov starších či mladších, určite by bol záujem. Lenže hneď by vedenie odpovedalo pohotovo- kto zaplatí pracovníka,ktorý tam bude? Klasická otázka- a večná. Marketingovo to podľa mňa slov. pošta nemá zvládnuté, jedine v hlavnom meste,ale inde nie. Ak to porovnám s českou poštou a jej lákaním zákazníkov, tak je to na neporovnanie a pritom naša pošta robí špičkové produkty. Myslím, že k všetkému- aspoň mi to mnohí vravia- sú pomerne vysoké ceny niektorých známok,,a aj keď nie toto,tak častokrát smiešne zásoby známok buď v pofise, alebo inde. Také niečo,ako má napr. česká pošta- a síce, že stav zásob na sklade prístupný pre zákazníkov na voľný predaj- u nás neexistuje a nie je možný. Potom musím zhánať napr. korunové známky večne a za prehnané ceny na aukciách a v obchodoch špecializovaných. Z pofisu by som si nakúpil aj celé tlačové listy,ako to robím u českej pošty. A ako vravím, naši by mohli toľko ťažiť, základy sú vynikajúce, tradície, produkty pofisu špičkové- ale urgovať tuna slečny či panie z pofisu je asi zbytočné. Musíme niečo vymyslieť kolegovia! Tuna aj tak to nevyriešia, nemajú na to veľkú právomoc asi a čitať na fóre denne sťažnosti, aj mňa by šlo poraziť. :)
    štefan

  • karolnagy77 26. február 2015 @08:53

    Priatelia, navrhujemn pokračovať aj pod príspevkom: Postshop a Pofis.

  • karolnagy77 28. február 2015 @20:27

    Vidím, že keď si nepomôžeme sami, asi nám s platením poštovného 2,20 € POFISu nepomôže nikto. SOM OCHOTNÝ NAJMENEJ 1x DO MESIACA cestovať na vlastné náklady každý utorok po pravidelnej nedeľnej burze, ktorá sa v BB koná raz mesačne do Bratislavy a do Viedne. A vybaviť objednávky záujemcom z BB a okolia za symbolickú časť úhrady mojich nákladov (pravdepodobne 0,50 až 1,0 €). Tieto potom predávať na niektorom verejnom mieste hneď nasledujúci deň, v stredu. Inak, podľa dohody. V prípade záujmu naviac aj raz mesačne objednávať tovar aj poštou, a podľa schopností POFISu a pošty ich tiež čo najskôr v BB aj predávať.

    Určite som nevymyslel nič nového. Funguje niečo podobné aj v iných mestách? Alebo fungovalo v minulosti? Alebo sa o niečom podobnom aspoň diskutovalo? A to nielen pre svojich známych. Alebo nielen pre členov ZSF, či miestneho klubu.

  • OHAJ 9. marec 2015 @22:47

    FILATELISTICKÁ PRIEHRADKA - P.B., na konci chodby vpravo majú na kúsku papiera nad zvončekom nápis, ak máte štastie (skôr smolu) a sú tam, tak Vám ďiaľkovo otvoria vstupné dvere. Poďme ďalej, hurá sme tam - miestnosť veľkosti ako WC-ko, 2 presklené kvázi-priehradky niečo ako pokladnica na MÚ či vyšetrovačke :-( cez vertikálne žalúzie vidno office a ťažko odliepajúcu sa pracovníćku pošty s vyčítavým pohĺadom, kto zas otravuje ?!
    V podstate nič nemajú, alebo sú neochotné sa i pozrieť, trápna situácia - tak chcem kúpiť aspoň hárok Veľkonočných známok, podávam dole do toho tobogáň-tunelu 50Eurovku + Poštovú card. Hneď dostanem otázku, či to môže stornovať, že ona tam nemá terminál na Poštovú Card ! Zrazu už neplatí, ich REKLAMA citujem: "Prostredníctvom Poštovej karty vám umožníme na každej pošte bezhotovostne platiť za tovary a služby, zbierať bonusové body a vymieňať ich za odmeny z Bonusového katalógu." Nedám sa odbiť a pokúšam sa, či môže známky poslať na priehradku na chodbe vpredu pošty. S veľkou neochotou mi prikáže otvoriť dvere z tohto väzenia a čumí šikmo na Priehradky 2,3,4,..9, kde sú rady ľudí, že nech idem von a čakám, kde ona pôjde, tam nech si vyčkám! Fakt zo zvedavosti som podstúpil túto tortúru, či ma dá na voľnú priehradku VEDÚCA POŠTY. Figu borovú, dala to na predposlednú, kde bol najdlhší rad a trvalo jej nahodenie známok ako cesta na Golgotu, očividne bola prekvapená že majú i iné známky ako Bienále ilustrácií Bratislava 2009, ktorých tam majú asi za vagón v zásobe. ĎAKUJEM za zabitý čas, NEODPORÚČAM NIKOMU !

  • tomita84 10. marec 2015 @11:00

    U mňa sa naopak tento rok to zlepšilo- ešte minulý rok to nebolo bohviečo,ale od januára som bol na dvoch poštách v KE - teda doma- a priamo v okienku som dostal,čo som chcel, i keď priznávam, také že hárčeky ani nemávajú a zošitky mávajú len na hlavnej pošte. Určite záleží aj na babách, ktoré tam robia. Niektoré toho majú dosť- ale to je tak jedna z piatich, ale paradoxne na tú sa častokrát natrafí :)

    a s tými mriežkami ala väzenie máte pravdu, haha------aj na hlavnej v KE to je a strach tam chodiť k tej babe ..

  • marian 11. marec 2015 @21:05

    V Nitre, v krajskom meste a matke slovenských miest priehradku Pofisu ani nemáme. Teda aspoň označenie Pofis nehladajte. Filatelistický materiál je možné zakúpiť v priehradke Ceniny. No ono to ani nie je priehradka, ale otvor cca 40x40cm v asi pol metra hrubej stene, zakončený povestnými ocelovými dvierkami, na ktorých je ešte navarená mriežka vzor Leopoldov. Celý tento zázrak na nachádza na druhom poschodí ... samozrejme v historickej budove skolaudovanej v roku 1931 a od tohto roku chátrajúcej až do dnešných dní. Okrem tohto okienka sa už na druhom poschodí nič iné nenachádza, takže ak neviete o tom, že tam je, ani by ste ho tam nehľadali. Stačí už len zazvoniť a bude vám otvorené. Nenechajte sa zaskočiť brutálnym prievanom. Zakúpené známky, hárčeky, FDC radšej hneď lapajte ako vám ich pani položí na pult...či ako to vlastne nazvať. Nášteva týchto priestorov je silný zážitok. Niečo ako nástup výkon trestu.

  • Peter 8. apríl 2015 @16:16

    V Nitre aspoň máte tu priehradku ceniny. V Trnave na hlavnej pošte ta priehradka bola tiež. No žiaľ ju zrušili. Ak niečo chcem tak musím ísť k takzvaným univerzálnym priehradkam. Niekedy mám šťastie a čakám tam menej ako 5 minút. No niekedy je to na nervy. Keď už som konečne na rade tak panička na mna pozerá ako na debila že čo to od nej chcem. Musím jej na telefóne ukázať emisný plán známok aby pochopila čo od nej chcem. Nechápem prečo sa na tomto Slovensku musí stále niečo zabehnuté rušiť a komplikovat všetko čo sa dá.
    Vážený Pofis mám na vás jednu otázku. Nedalo by sa stým niečo robiť? Aby boli znova na poštách sprístupnené ceninove pokladne? Opakujem sa ale keď je niečo dlhé roky prečo to rušia a komplikujú ľuďom život? Mimochodom na súčasný stav sa sťažujú aj samotný zamestnanci pošty.

  • slavik 30. október 2015 @16:30

    Dobry den vsetkym,

    ja by som sa chcel naopak podelit o pozitivne skusenosti s pracovnikmi post v Kosiciach. Este pred rokom som aktivne navstevoval viacero post, kde mi bolo umoznene relativne v klude (myslim tym mat dostatok casu) si poprezerat cele PL vsetkych znamok, ktore mali na tej ktorej poste k dispozicii.
    Samozrejme je potrebne citlivo pristupovat v tejto veci, pretoze na kazdej poste platia nepisane pravidla a tie je nutne najprv porozumiet. Na niektorych postach v Kosiciach existuje specialne okienko/priehradka (napr.
    posta 1 a 2), kam sa clovek (vacsinou filatelista) dostane po ohlaseni (zvonenim na zvoncek).
    Na inych (vacsich) postach ale v principe plati, ze najviac su ochotni veduci posty (prevazne zeny), ja mam velmi dobre skusenosti s postami 11 a 22 v Kosiciach. Bud mi donesu do neotvorenej priehradky cely sanon s PL-kami, alebo mi umoznia si PL (TL a harceky) poprezerat v samostatnej miestnosti.
    Vacsi problem nastava kupit konkretnu znamku. Najjednoduchsie by bolo, keby clovek kupoval cele PL :) To je samozrejme neunosne a tak najcastejsie to riesim kupovanim skupin znamok po obvode PL. Da sa to riesit aj kupou v 'spriaznenej' priehradke, kde sa zu najdu nacate PL a teda ma filatelista blizsie k znamkam 'v strede' harku. Tu je dolezite prist na postu v case, ked je prazdno.
    Samozrejme je utopia, prist ku prvemu okienku na poste a mysliet si, ze si teraz budem vyberat (nebodaj prezerat) znamky z PL.
    Idealnejsie to maju Bratislavcania v Pofis-och a Banskobystricania v muzeu, pripadne si spravit tam vylet. Velmi vela ludi zo sirokeho okolia Bratislavy a dokonca z Moravy cestuje do Pofisu osobne a presedia tam celu pracovnu dobu...