Dobrý deň, na stránke Českej pošty som našiel informáciu, že emisia 1150. výročie príchodu sv. Cyrila a Metoda na Veľkú Moravu má byť spoločné vydanie Českej pošty a Slovenskej pošty (a možno aj Vatikánskej pošty). Keďže na slovenskom Pofise som nikde takúto informáciu nenašiel, chcem si overiť, či to je pravdivá informácia. Ďakujem.
Dobrý deň, áno, Slovenská pošta plánuje vydať poštovú známku 1150. výročie príchodu Cyrila a Metoda ako spoločné vydanie troch krajín (Slovensko - Česká republika a Vatikán). Momentálne je však ešte všetko v štádiu rokovaní a preto ste u nás na stránke túto informáciu nenašli.
Dobrý deň, zaujíma ma, či Slovenská pošta neuvažuje o vydaní FDC k 1150. výročiu príchodu sv. Cyrila a sv. Metoda spolu avizovanou Eurovou mincou ktorá bude vydaná NBS s rovnakým námetom? Myslím, že by to bol zaujímavý počin pre filatelistov aj obohatenie zbierok s náboženským, literárnym, historickým a vôbec kultúrnym námetom.
A vi jak Ceska posta tak i Slovenska, ze spolecne vydani s tetimi zememi pripisuje sene taky i Ruska Posta do emisniho planu? Aspon nelezla by Ruska posta s radami do nasich zemi...
pripisuje sebe taky i
Dobry den, chcel by som sa spytat, ci POFIS planuje k 1150. výročiu príchodu sv. Cyrila a Metoda vydat numizmaticku obalku kedze NBS ma v emisnom plane v maji tohto roku vydanie pamatnej dvojeurovej mince k tomuto vyrociu. Ak ano, v akom termine a naklade. Dakujem za odpoved.
Dobrý deň, áno, plánujeme doplniť sériu numizmatických obálok aj s emisiou poštovej známky 1150. výročie príchodu sv. Cyrila a Metoda.
Dátum vydania bude totožný s dátumom vydania poštovej známky t.j. 12. 6. 2013. Náklad ešte nemáme presne stanovený ale predpoklad je 2000 ks.
© 2024 POFIS - Poštová filatelistická služba. Všetky práva vyhradené