Dobrý deň,
hľadám spôsob, ako najjednoduchšie a zároveň najlacnejšie získam príležitostnú pečiatku? Predtým som posielal na jednotlivé pošty korešpondenčné lístky v obálke so žiadosťou o opečiatkovanie. Ako to robíte Vy alebo čo by ste mi podarili? Nejaké postupy som hľadal aj na internete, ale nič som nenašiel. Môžete mi poradiť?
Dobrý deň,
my Vám môžeme poradiť len oficiálny postup na získanie príležitostnej poštovej pečiatky (PPP).
Ak chcete mať poštové lístky opečiatkované v deň vydania alebo ich chcete aj v ten deň poslať, musíte si ich vopred poslať na poštu, na ktorej sa PPP v deň podujatia, ku ktorému je vydaná a nasledujúcich 7 dní používa.
Ak sa PPP používa v deň vydania na príležitostnej listovej priehradke, môžete poštové lístky na pečiatkovanie vopred poslať aj na POFIS.
Po stanovenej lehote je možné požiadať o odtlačok pečiatky za poplatok už len u nás na POFISe . PPP zostávajú u nás uložené ešte jeden rok od dátumu, ku ktorému boli vyrobené.
Viac informácií o používaní PPP nájdete na http://www.pofis.sk/blog/2011/2/1/pouzivanie-prilezitostnej-postovej-peciatky
Napíšte, o aké príležitostné pečiatky máte záujem (nové, strašie, z ktorých rokov, akého motívu,...) a na akých dokumentoch (obálkach, lístkoch,...) - poradím Vám - POFIS, Poštové múzeum, súkromný zberateľ.
Dobrý deň,
25.marca 2011 som posielal z pošty v Poltári v obálke korešpondenčné lístky so žiadosťou o filatelistické opečiatkovanie pečiatkami k MS v ľadovom hokeji. Jednu obálku som poslal na poštu Košice 1 do Košíc a druhú obálku do POFIS na Nám. slobody 27 v Bratislave. Z Košíc sa mi vrátil korešpondenčný lístok opečiatkovaný príležitostnou pečiatkou v pondelok 4.4.2011 a z Bratislavy od Vás z Pofisu sa mi stále nič nevrátilo, prečo???
Dobrý deň,
tak, ako bolo na našej stránke uvedené, PPP k hokeju bola na POFISe len v deň vydania a potom bola týždeň na pošte Bratislava 1. Späť na POFIS sa vrátila PPP v piatok.
Váš poštový lístok bol opečiatkovaný a odoslaný dnes .
Ak chcete mať poštový lístok nabudúce opečiatkovaný v deň vydania, prosím, pošlite ho tak, aby v deň vydania už bol na príslušnej pošte, respektíve u nás, ak máme na stránke uvedené, že PPP budeme používať pri nejakej akcii.
Informácie o používaní PPP uvádzame aj v našom Blogu http://www.pofis.sk/blog/2011/2/1/pouzivanie-prilezitostnej-postovej-peciatky
© 2024 POFIS - Poštová filatelistická služba. Všetky práva vyhradené