chcem sa opýtať, že či je možné si u vás zakúpiť vydané hárčekové úpravy známok v bývalej mene SK od roku 1993,1994,... atď. ?
Ďakujem za odpoveď.
Dobrý deň,
žiaľ, čisté poštové známky sa už nedajú zakúpiť. Podľa Generálneho zákona o zavedení eura boli platné len do konca roka 2009 a do 90 dní od konca ich platnosti bola Slovenská pošta povinná ich zoskartovať.
Zakúpiť sa dajú už len niektoré pečiatkované hárčeky, alebo sa dajú kúpiť v ročníkovej zostave, podľa ponuky na našej stránke.
Zaujímalo by ma, že keď mala Slovenská pošta povinnosť zoskartovať čisté poštové známky zo zákona, prečo sa tie isté čisté známky dajú kúpiť v rámci ročníkovej zostavy. Na nich sa nevzťahoval zákon? To sú nejaké iné známky?
Dobrý deň,
čisté známky sú poštové ceniny slúžiace na úhradu poštovného a predávajú sa bez DPH.
Sety poštových známok v obaloch sú zaťažené DPH a v tom prípade sa na nich nevzťahuje zákona o ceninách a sú filatelistickým tovarom.
Prajem pekný deň!
Po "preštudovaní" nových stránok POFISu Vám musím poblahoželať. Je to na jednotku! Potešili ste ma najmä emisným plánom na rok2011. ĎAKUJEM! Dr.Štefan Burčo z Rožňavy.
Pekný dobrý deň pán Burčo,
ďakujeme veľmi pekne za pozitívnu reakciu. Veľmi nás to teší!
Prajem aj ďalšie príjemné chvíle strávené na našej stránke.
Dobrý deň prosím Vás, mám otázku, či sa čisté hárčeky vydávajú ku každej známke. (Na niektorých hárčekoch je viac známok z tej série, to viem).
Dobry den,
Na nasej stranke mame pri kazdej znamke uvedenu tlacovu upravu:
TL tlacovy list
UTL upraveny tlacovy list
HA harcek
© 2025 POFIS - Poštová filatelistická služba. Všetky práva vyhradené