Chcel by som sa opýtať, za aký čas od oficiálneho vydania sa dá kúpiť známka na pošte Košice 1? Stáva sa mi totiž pravidelne (napr. u známok 451,452), že ju na pošte v druhom najväčšom meste Slovenska majú tak po poldruha týždni. Navyše pracovníčky pri okienku na ma zízajú ako na marťana, keď sa ich opýtam, či majú známku s takou a takou hodnotou, čo vyšla len prednedávnom. Nehovoriac o tom, keď sa spýtam na niektoré minuloročné známky. Vtedy mi je oznámené, že také už nemajú bez toho, aby sa pracovníčka pozrela do zásobníka. Otrasné služby...
Pošty dostávajú také poštové známky, aké nominálne hodnoty si objednávajú. Pošta Košice 1 má filatelistickú priehradku a teda by mala mať všetky emisie po dni vydania, respektíve by si ich pre potreby filatelistov mala objednávať.
Pošty od 1. 1. 2009 predávajú len poštové známky s nominálnou hodnotou v euro. Staršie poštové známky (Sk) mohli na poštách do konca júla vylepovať na zásielky.
Známky s NH v Sk za dajú zakúpiť, resp. objednať už len do konca roka 2009 u nás na POFISe v Bratislave.
Ak mozem poradit, Posta 1 ma skutocne filatelisticku priehradu a v nej velmi milu pani. Priehradku najdete, ak po vstupe do budovi pri PNS zabocite do lava, potom hned doprava a tam najdete miestnost s oznacenim 'predaj kolkov a celin vo velkom'; treba zazvonit na zvoncek. Pracovna doba 9:00 -13:00 (ak sa nemylim). Este sa mi nestalo, aby znamku nemali v jej den vydania. Na ostatnych priehradkach nemusia mat novovydane znamky hned v prvych dnoch.
Este by som odporucil v Kosiciach Postu c.10, nachadza sa pri obchodnom centre Terasa, tam maju tiez vsetky znamky a harceky v prvy den vydania. FDC vsak neobjednavaju.
© 2024 POFIS - Poštová filatelistická služba. Všetky práva vyhradené